0
(0)

تأثیر شعار تبلیغاتی

شعارها به فروش محصولات ارزانی که ریسک چندانی ندارند و ناخودآگاه خریده می شوند، کمک می کنند. شعار، مأموریت کمپانی را در چند کلمه خلاصه می کند و یک فکر ساده را در ذهن مصرف کنندگان جایگزینی می سازد. همچنین وقتی شما راز رسانه های مختلف استفاده می کنید، شعارهای وحدت می آفرینند. در زمینه های سیاسی هم بسیار مؤثرند.
شعارهای مؤثر همواره باید تکرار شوند و این به مفهوم شعاری کوتاه است که به خاطر سپردنش ساده و تکرار نیز هم دلپذیر است. متخصصی می گوید: یک شعار به مفهوم دو یا سه کلمه یا احتمالاً دو سه عبارت کوتاه است که در ذهن افراد کاشته می شود. اگر موفق شدید، مردم ناخودآگاه تمایل به استفاده از محصولتان خواهند داشت و در میان خود شروع به صحبت در مورد آن می کنند.

⭕️تلنگر (Tagline) و شعار (Slogan)

تفاوت تلنگر (Tagline) و شعار (Slogan) را بدانیم چون هر دوی آنها شعار تبلیغاتی هستند و گاها با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند.

⭕️تلنگر (Tagline)

تلنگر، شعار ثابت یک برند است. مثلا:

  • همراه اول: «هیچکس تنها نیست!»
  • دیجی کالا: «بررسی، انتخاب و خرید آنلاین»
  • سایپا: «سایپا، مطمئن»
  • ایران خودرو: «راه تو را می‌خواند»
  • نایکی: «Just Do It!»
  • اپل: «Think Different»
  • و…
⭕️شعار (Slogan)

شعارهای متغیر یک برند، که در فعالیت‌های بازاریابی و تبلیغات، معمولا برای هر کمپین، به گونه‌ای متفاوت است. مثلا:

  • «خوش خطی برازنده شماست!» – همراه اول؛ کمپین فروش خطوط رند
  • «حسابی راحت!» – بانک دی؛ خدمات بانکی اینترنتی (این شعار هم در نوع خود یکی از جالب ترین هاست! اگر دقت کنید، به دو طریق می توان آن را خواند، که هر دوی آن ها مرتبط به اینترنت بانک است!)
  • «خودشو نمی گیره!» – فامیلا؛ شعار استفاده شده در روغن ذرت
  • و…

 

 

حال که تفاوت اصلی این دو نوع شعار تبلیغاتی را فهمیدیم، به شما ۱۰ روش را برای خلق یک Tagline تاثیرگذار معرفی می‌کنیم.

 

    • ۱) تلنگر (Tagline) باید ساده باشد

      اگر شما نتوانید در ۵ الی ۷ کلمه، مفهوم خدمات، چشم انداز و اهداف برند خود را بیان کنید، در ارتباط بامخاطبان خود به مشکل خواهید خورد. یک شعار تبلیغاتی، صرفا این نیست که بخواهیم کالا یا خدمات‌مان را توضیح دهیم! در Tagline، شما به نوعی باید راستا و چشم انداز شرکتتان را برای مخاطب به نمایش بگذارید.

      ۲) از تاثیر جلسات بازاریابی در آن جلوگیری کنید

      امروزه بسیاری از جملات تبلیغاتی، برگرفته از آرزوها و خواسته‌های مدیران بازاریابی آن شرکت است. جملاتی مصنوعی و خشک و بی روح، مثلا جمله «خیلی خوبه» از مک دونالد یا «میخواهمش!» از شرکت سورس و… این چنین جملاتی واقعا از بطن جامعه سرچشمه نگرفته و صرفا تلاش می کند تا یک مفهوم را تلقین کند و معمولا این روند با شکست مواجهه می‌شود.

      ۳) داستان تعریف کنید

      داستان برند شما چیست؟ وقتی به کاری که در شرکت‌تان انجام می‌دهید فکر می‌کنید، چه احساسی در شما به وجود می‌آید؟ تگ‌لاین شما باید این حس را در مخاطب به وجود بیاورد! او باید دیدی کلی از هویت برند شما داشته باشد.

      ۴) پیشنهادات خود را توضیح دهید

      درست است که بهترین شعارها آن‌هایی هستند که ساده و قابل حفظ کردن باشند؛ اما نکته‌ای دیگر نیز وجود دارد: «شرکت شما چه کار می کند؟ یک تگ‌لاین باید به مشتریان بالقوه شما بفهماند که چه کار می‌کنید و حتی‌الامکان، دلیل تمایزتان را نیز برای مشتری بالقوه روشن و مشخص کند!»

      ۵) صادق باشید

      مطمئن شوید که تگ‌لاین‌تان یک تصویر کلی را از شرکت و خدمات‌تان ارائه می‌دهد. البته با رعایت این نکته که فعالیت‌های برندسازی در صورتی موفق خواهند بود که همه چیز براساس بیان حقایق و صداقت باشند! سعی نکنید به دروغ دلبری کنید! عشق و علاقه مشتری به یک خدمات و یا یک برند، در پی صداقت آن برند با مشتریانش به دست می‌آید. اگر شرکت ابزار آلات لوله کشی دارید، شعار تبلیغاتی «آرام و زیبا» می‌تواند برای شما و برندتان مرگ محسوب شود؛ چرا که شیرآلات هرگز نباید چنین احساسی را منتقل کنند، و نمی‌کنند!»

      ۶) بامزه هم می‌توانید باشید!

      از به کارگیری کلمات بامزه یا کمی غیر معمول خجالت نکشید! شما می‌خواهید که فقط در چند کلمه، برندتان را معرفی کنید! محصول شما چه چیزی را در زندگی مردم تغییر می‌دهد؟ هر طور که دوست دارید، با مخاطب ارتباط برقرار کنید و به او بفهمانید که چه هستید؟ که هستید؟ برای چه به نزد او آمده‌اید؟

      ۷) به دوباره خوانی نیاز نداشته باشد

      یک شعار تبلیغاتی مناسب نیاز به بازخوانی نخواهد داشت! بار اولی که مخاطب با آن مواجهه می‌شود، مفهومش را درک می‌کند و می‌فهمد که با چه چیزی قرار است رو در رو شود. از جملات کنایه‌آمیز و استعاره‌ها بپرهیزید. شما قرار نیست نوبل ادبیات دریافت کنید؛ مخاطبان‌تان هم قرار نیست با خواندن شعار تبلیغاتی شما، فرهیخته شوند.

      ۸) کوتاه و ساده

      تگ‌لاین باید قوی و پرمحتوا باشد، اما کوتاه! کلمات کلی می‌توانند کمکتان کنند. سعی کنید جمله‌ای کوتاه اما سنگین طراحی کنید. بطور مثال «دوست» یک تعریف با مفاهیم بسیار و گسترده می‌باشد. «ما دوست شما هستیم»: این جمله شامل حس پشتیبانی، خوشحالی، اعتماد، همکاری و… می‌باشد؛ تنها با استفاده از سه کلمه!»

      ۹) مخاطب را سرگرم نکنید!

      تگ‌لاین قرار است برندتان را معرفی کند و با یک جمله کوتاه، به نحوی در مورد شما توضیح بدهد؛ اما قرار نیست در مورد تعداد کارمندان، سال تاسیس، حقوق دریافتی کارکنان و… توضیح دهد!! لازم نیست تگ لاینتان زیباترین و دل‌انگیزترین باشد، لازم نیست حتما با آهنگ و ملودی باشد، لازم نیست که حتما مانند یکی از اشعار گوته یا شکسپیر، به گونه‌ای پرمعنی باشد که همه خشکشان بزند! هدف تگ‌لاین معرفی شماست، نه سرگرم کردن مخاطبان‌تان!

       ۱۰) با یک سناریو پیش بروید

      سعی کنید با یک روند فکری جلو بروید و هر از چندگاهی اگر لازم باشد، تگ‌لاین‌تان را آپدیت کنید! شما و شرکت‌تان هدف مشخص و واحدی دارید و برای دستیابی به آن تلاش می‌کنید و راستای شما، راستای رسیدن به این اهداف است. این موضوع را حتی مشتریان شما نیز متوجه می شوند، و تاثیر مثبتی بر آن ها دارد.

     

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.