0
(0)

اپلیکیشن چیست؟

کلمه ی Application به زبان فارسی، دقیقا “ابزار کاربردی” ترجمه میشود. اما در عمل به هر نرم افزاری که بتوان آن را روی گوشی موبایل، کامپیوتر، لپتاپ، تبلت یا هر وسیله ای که سیستم عامل داشته باشه نصب کرد، اپلیکیشن گفته میشود.بنابراین application دقیقا یعنی برنامه یا نرم افزار. در بازار نرم­ افزارهای موبایل، اصطلاح ” اپلیکیشن ” یا به اختصار App بیشتر از واژه ­ی نرم­ افزار جا افتاده است.

اپلیکیشن (Application) نوعی نرم‌افزار است که برای استفادۀ کاربر نهایی طراحی می‌شود. اکثر نرم‌افزارهایی که ما روزانه از آن‌ها استفاده می‌کنیم شامل این تعریف می‌شوند و تنها سیستم عامل­ها و یا زبان‌های برنامه نویسی در اپلیکیشن ها متفاوت می باشد .

امروزه اپلیکیشن ها تنوع بسیار زیادی دارند وصرفا محدود به موبایل ­ها و تبلت­ ها نمیشوند. برای مثال اپلیکیشنهایی برای لوازم منزل مانند یخچال و لباس­شوئی و ظرف­شوئی و … بصورت خاص خود طراحی شده است.یا اپلیکیشنهایی برای کنترل رفت آمدهای منزل و دفتر کار، یا تنظیم خودکار نور و دمای محیط طراحی شده اند.مثال جالب دیگر طراحی اپلیکیسشنی توسط شرکت اپل است ، تحت عنوان iBaby که در بالای تخت نوزاد نصب شده و حرکات کودک را تحت نظر می­گیرد؛ با بیدار شدن او به مادراطلاع می­دهد و بنابر تشخیص و تنظیم آن ،میتواند موسیقی پخش ­کند و یا امکان صحبت والدین با فرزند را بوجود ­آورد.

Mobile Application

 

طراحی اپلیکیشن چیست؟

ممکن است همه ی افرادی که به اپلیکیشن نیاز دارند، دانش برنامه نویسی مورد نیاز برای ساخت آن را نداشته باشند. در این میان برنامه نویس ها با دریافت مبالغی بسته به نوع برنامه و میزان امکانات، اقدام به طراحی برنامه های مورد نیاز شما میکنند.
طراحی اپلیکیشن اغلب فرآیند پیچیده ای است و نیازمند یک گروه قوی میباشد. زیرا برای ساخت یک مورد ساده هم مواردی مثل طراحی گرافیکی، کد نویسی، امنیت و ارتباط با اینترنت مطرح میباشند.اپلیکیشن ها روز به روز در حال پیشرفت و حرفه ای تر شدن هستند، که این محصولات در ایران هم جای خود را باز کرده اند.

۴ نکته در طراحی اپلیکیشن

  • اهداف
  • کیفیت منابع
  • زیرساخت
  • شناخت پروژه

اهداف

به منظور انتخاب شریک مناسب می توانید اهداف تجاری یا اولویت های خود را مشخص کرده و براساس آن تصمیم گیری کنید. تمام جوانب را به خوبی بررسی کرده و همه موارد در فاز اول را ارزیابی کنید.

کیفیت منابع

در حوزه ی صنعت توسعه ی نرم افزار، شما آنچه را بدست می آورید که برایش هزینه کرده اید. بیشترین هزینه در حیطه ی توسعه اپلیکیشن موبایل به هزینه های نیروی کار انسانی یا منابع ساخت اپلیکیشن اختصاص دارد. کیفیت منابع علی الخصوص در صنعت نرم افزار با قیمت گذاری و هزینه ها متناسب است زیرا تقاضا برای توسعه دهندگان با کیفیت از منابع و تدارکات مهم تر است.دستمزد توسعه دهندگان خوب معمولا از استانداردهای این صنعت بالاتر است.هنگامی که دو شرکت مختلف در قیمت گذاری بیش از پنجاه درصد با یکدیگراختلاف دارند شما به خوبی می دانید کالایی که برای آن هزینه می کنید در چه سطحی از کیفیت قرار دارد.

زیرساخت

یکی از بزرگترین بخش هایی که موجب افزایش هزینه ها در ساخت اپلیکیشن موبایل میشود زیرساخت های لازم برای ساخت آن است. به عنوان مثال واسط های شخص ثالث برنامه ریزی اپلیکیشن، از کنترل توسعه دهندگان خارج بوده و همین امر موجب افزایش سرسام آور هزینه ها می شود.بعد از زیرساخت ها مساله ذخیره سازی داده ها مطرح بوده و متد استفاده شده برای این ذخیره سازی برحسب پیچیدگی های موجود تاثیرزیادی برهزینه ها دارد. متناسب با میزان پیچیدگی اپلیکیشن، تراکم زیرساخت ها نیز متفاوت خواهد بود که در نهایت بر هزینه ها تاثیر مستقیم دارد. اینها نکات بسیار مهمی هستند که برای انجام آنها به یک کارشناس و متخصص نیاز است.

شناخت پروژه

بیشتر ما اغلب این فاکتور را نادیده می گیریم. درحالیکه بر هزینه های ساخت اپلیکیشن تاثیر به سزایی دارد. توصیه می شود از همان ابتدا توسعه دهندگان و سرمایه گذاران را در جریان همه ی جزئیات قرار داده تا آنها نیز درک بهتری از پروژه و نیازهای شما داشته باشند. اما متاسفانه در اکثر موارد شفاف سازی نشده و به حدسیات و فرضیات اکتفا می شود که درنهایت به افزایش هزینه ها و مختل شدن روابط می انجامد.

 

تفاوت اپلیکیشن با وب سایت چیست؟

برخی از افراد وب سایت ها را به علت گستردگی حجم محتوایی که میتوان درآنها گذاشت بیشتر می پسندند اما شاید ذکرپاره ای از تفاوت های بین اپلیکیشن و وب سایت خالی از لطف نباشد.میدانیم که وب سایت معمولا به برنامه کاربردی گفته میشود که در اینترنت بارگزاری میشود و کار آن انتشار یک خبر یا توضیح در مورد خدماتی خاص است.اما اپلیکیشن موبایل برنامه ای کاربردی است که بروی گوشی های هوشمند نصب می شود در واقع یک ماهیت فیزیکی بر روی دستگاه ایجاد میکند و مهمتر اینکه میتوان امکانات آن را بصورت آقلاین و بدون نیاز به اینترنت ملاحظه کرد.باید بدانیم که رسالت و وظیفه این دو باهم تفاوت دارد که اگر غیر از این باشد طراحی اپلیکیشن دیگر کاری بیهوده است.وب سایت ها در واقع ویترین و نمایشی از کارو حرفه ای هستند که ما انجام میدهیم. اما درطراحی اپلیکیشن مثلا برای سازمانهای تجاری سعی شده که مخاطب را جذب کرده تا اطلاعات  تکمیلی حضوری به او داده شود.

تفاوت دیگر اینست که در سایت ها کاربران میتوانند تمام چیزهایی را که در فضای مجازی ارائه شده است مشاهده کرده و از آن استفاده نمایند اما در مورد اپلیکیشن میبایست یک فایل بر روی سیستم بارگزاری گردد تا بتوانیم آن را مشاهده کییم. توضیح کاملتر آنکه برای مشاهده سایتها ما حتما نیاز به اینترنت داریم  ولی در مورد اپلیکیشن میتوان یک فایل اطلاعاتی را به صورت آفلاین به سیستم داد و ابن یعنی اینکه کاربر نیز میتواند بصورت آفلاین به برخی مطالب دسترسی داشته باشد.

وجه تمایز دیگر سایز دستگاهی است که میخواهیم  یک اپلیکیشن یا سایت را با آن باز کنیم.سایت معمولا برای باز شدن بروی دستگاه PC با حداقل ۱۵ اینچ سایز طراحی میشود است .این در حالیست که  در طراحی یک اپلیکیشن اجرا شدن بروی همه نوع سایز از ۳ اینچ تا ۱۰ اینچ را مد نظرقرار می دهند. این تفاوت ها در طراحی باعث تفاوت در طراحی و قرار دادن المان ها شده است.مثلا در سایت میتوان یک جدول را بطور کامل نمایش داد در حالیکه ممکن است برای نمایش دادن همان جدول  در اپلیکیشن ناچار باشیم گرافیک و طراحی آن را تغییر دهیم.

apps mobile smartphone ss 1920

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.