0
(0)

2011 10 14 abedini 2

اصول و ویژگی های مهم در طراحی پوستر

 

پوسترها به گونه‌های مختلف تقسیم می شود

1- پوستر با عناوین «شناختی» : (مثل پوسترهای بازیکنان فوتبال، معرفی شهرهای دیدنی و… )
2- پوستر با مطالب و عناوین «خبری» : (بطور مثال پوستر با عناوین جشنواره ها و سمینارها و…)
3- پوستر با عناوین «آموزشی و تربیتی» : (مثلا نمایشگاه لوازم آموزشی و یا پوستر بهداشت و سلامت)
4- پوستر با عنوان «فرا خوان و یا دعوت به بازدید» : (مثل فراخوان و یا دعوت به سمینار – فعالیت هنری و …)
5- پوستر جهت «اطلاع رسانی» : (کمک به مردم محروم و زلزله زده بم – عناوین اجتماعی و فرهنگی و…)
6- پوستر با موضوع «اقتصاد و تجارت» : (پوستر برای فعالیت های تجاری مثل عطرها – پوشاک – فروش فوق العاده محصولات یک موسسه و … )
با توجه به موارد استفاده از پوستر، گروه سنی و طبقات اجتماعی بیننده، نوع رنگ، فونت نوشتاری، ایجاد فضا و حتی قطع و اندازه پوستر نیز انتخاب می شود.

 

 

 

عناصر مهم در طرح یک پوستر01 npd r rangmagazine

الف) توازن: ایجاد ارتباط بصری بین عناصر تشکیل دهنده پوستر که به دو صورت می باشد:
توازن متقارن و توازن غیر متقارن

ب) وحدت: تمام قسمت های پوستر باید نوعی یگانگی را نشان دهد، برای رسیدن به وحدت باید به موارد زیر توجه کرد و آن را به کار گرفت:
1- تداخل بخش های پیام رسان در یکدیگر برای آسان و سیال نمودن حرکت چشم در عبور از یک بخش به بخش دیگر پوستر
2- استفاده از رنگهای هماهنگ مناسب موضوع
3- استفاده از شیوه های خلاقانه ترکیب عناصر تصویری که متناسب با موضوع، محتوا و مخاطبین باشد

ج) حرکت: شکل دادن به اجزاء متشکله به گونه ای که بی اختیار نگاه بیننده از یک سو به سوی دیگر (همانطور که مورد نظر طراح بوده) جذب شود. موارد زیر در ایجاد حرکت نقش اساسی دارند:
1- بکار بردن خطوط جهت دار که چشم را هدایت کند.
2- اضافه کردن تصویری که حرکت را تداعی کند.
3- گروه بندی عناصر موجود در کار.

د) تاکید: اختصاص درجات متغیر اهمیت به هر یک از عوامل متعدد تشکیل دهنده پوستر را تأکید می گویند.
این کیفیت از عوامل زیر بدست می آید:
1- استفاده از اشکال و فرمهای جذاب متناسب موضوع
2- استفاده از فضای خالی به مقدار کافی
3- استفاده از اندازه و رنگ های متضاد در ایجاد عناصر تصویری و نوشتار
4- ترکیب و ایجاد یک عنصر تاکیدی در صفحه
5- به کارگیری خلاقانه و بجا و یا تغییر مناسب فونت به گونه ای که بتواند تاکید و توجه بیشتری را تداعی کند (بسیار مهم)
6- جاذبه مخصوص یا یک احساس یا بیان همراه با ایده ای خاص در جهت کنجکاوی و جذب بیننده (بسیار مهم)

پوستر فیلم ستارخان
bdaee73e9b0b39525a01615d81e0f2b9
                                                   Bodyguardp  پوستر فیلم بادیگارد  فیلم سینمایی بادیگارد پرویز پرستویی

ویژگی های پوستر

۱ سادگی در پوستر:سادگی مقوله است که در اغلب محصولات گرافیک جهت سرعت بخشیدن به درک مفهوم استفاده می کنیم.در پوستر نیز سادگی را با استفاده اعمال خساست در استفاده از فرم و رنگ ایجاد میکند.پرهیز از سادگی سبب بروز گنگی و پیچیدگی در پوستر می گردد.

۲ گویایی در پوستر:گویای یعنی با نگاه اولیه به پوستر،کلیت موضوع را دریافت کنیم.در توضیح ساده تر می توانیم بگوییم فضای پوستر نباید بی ربط از موضوع آن باشد.

۳ جذابیت رنگی در پوستر:پوستر باید جذاب باشد تا بتواند قابلیت جلب توجه کنندگی را در بر بگیرد.شاید مهم ترین فاکتور جذابیت در پوستر رنگ باشد.طراح پوستر در حیطه موضوع مورد نظر به خوبی می بایست رنگهای جذاب را شناسایی و در پوستر به کار ببرد.

۴ انتخاب کادر مناسب:انتخاب کادر مناسب می بایست پیش از طراحی پوستر صورت پذیرد.کادر عمودی کادری است خبری و هر چه کادر باریکتر باشد خبر تند و تیز تر به مخاطب منتقل می شود یا به تعبیری دیگر رسمی ترین و با سلابت ترین کادر در پوستر،کادر عمودی است.کادر افقی کادری است آرام و ساکن که عجله ای برای انتقال پیام ندارد.مضامین داستان گونه،مذهب و طبیعت را می توان در غالب این کادر در نظر گرفت.کادر خشتی یا مربع کادری است دوستانه و دموکراتیک.این کادر برای موضوعاتی همانند صلح ،آشتی و کودکان مناسب است.

۵ ترکیب بندی: مناسب فرم و رنگ در پوستر:قرارگیری مناسب عناصر ما در کادر پوستر نیازمند آشنایی طراح با شناخت کادر و کمپوزسیون مناسب است.
کمپوزسیون یعنی ترکیب بندی به جا و مناسب فرم در کادر به نحوی که یک طرح واحد را تدائی کرده و چشم نواز باشد.گروهی از رنگها در کنار یکدیگر جلوه ای زیبا و مناسب دارند.طراح با علم رنگ شناسی خود می بایست به درستی رنگهای مورد نیاز طرح را انتخاب کند.

۶ هماهنگی بین عناصر:عدم پراکندگی فرم و عناصر پوستر به نحوی که طرح واحدی را تداعی کنند.

۷ خلاقیت درطراحی پوستر:بدین معناست که طرح ما حاکی از ایده ای مبتکرانه و خاص بوده و مخاطب را پس از دریافت آن ایده به وجد آورد.این ایده مبتکرانه عامل جذابیت را در پوستر تقویت کرده و باعث ماندگاری آن می گردد.

۸ خوانایی در پوسترهای نوشتاری:اگر پوستر ما به لحاظ ساختار و شکل کلی طرح نوشتاری است.در حیطه فاکتور خوانایی این اهمیت ندارد که نوشتار از چه نوع فرم و یا جلوه های خاصی در طراحی بهره برده است،بلکه این مهم است که نوشتار حاوی غلط املائی در رسم الخط نوشته شده نبوده و مخاطب پس طی ایهام توانایی خواندن آن را پیدا کند.

۹ اجرای مناسب در پوستر:اجرای مناسب در طراحی پوستر بدین معناست که طرح نهایی عاری از ضعف و اختلال در اجرا بوده و ایده پوستر به نحو شایسته اجرا شده باشد.بعد از فاکتور خلاقیت ویژه مهم ترین فاکتور اجرای مناسب است.توضیح اینکه طراح گرافیک در واقع طراح ایده است و چه خوب است که اجرای اثر نیز بر عهده خود او باشد،در عین حال ممکن است اجرا در پوستر به اشخاص دیگری محول کند.در فاکتور خلاقیت ویژه به اهمیت ایده ناب به عنوان مهم ترین فاکتور پوستر اشاره شده اما باید این جمله را به خاطر سپرد:یک پوستر که ایده ندارد اما دارای اجرای مناسب و حرفه ای است به مراتب بهتر است از پوستری که ایده ای مناسب دارد،اما اجرای آن ضعیف است.بنابراین طراح گرافیک می بایست با انواع تکنیک ها و نرم افزارهای مختلف اجرایی آشنا باشد.

۱۰ حروف گذاری مناسب تیترهای فرعی و اصلی(Layout):انتخاب فونت یا قلم مناسب با موضوع پوستر،انتخاب رنگ مناسب حروف.(تیتر اصلی و فرعی)چیدمان مناسب در کادر پوستر به نحوی که المان یا طرح اصلی ما در پوستر لطمه نخورد و چه بسا آن را تقویت کند Layout یا حروف گذاری مناسب می گویند.

0e 43434

­­

چقدر این پست مفید بود؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.